Search
  • Zsófia Szőnyegi

Macondo Balance - Indulj el, hogy megérkezz!

Bizonyára sokan járunk ebben a cipőben. Nem is annyira cipő, mint inkább egy túl (vagy alul?) méretezett zakó. Nem is gondolkodunk róla, hogy jól áll e, csak viseljük, mert ez az egy zakónk van.

👜 22 éves voltam, amikor friss diplomámmal a zsebemben Budapestre költöztem. Nem tudtam pontosan, mit is fogok majd csinálni, de a felfedezés vágya meg a csomó izgalmas kaland elfeledtette velem a bizonytalanság okozta szorongásokat. Szuper albérletbe kerültem, ahol azóta is tartó csodás barátságok születtek. A diplomamunka után szemernyi kreatív energiám sem marad, így eleinte rendes polgári állásban dolgoztam, és ezzel párhuzamosan lassan elkezdtem egy saját márka irányába gondolkodni. Hosszas kísérletezések, csomó kivitelezhetetlen elgondolás- ezek jellemezték akkori próbálkozásaimat. De ahogy haladt előre az ottani életem, elkezdtem magam otthonosan érezni, az aktuális munkahelyekkel párhuzamosan kezdett kialakulni a Macondo mostani irányvonala. (erről a folyamatról részletes írást találtok a blogon)

🍃 Ez tudatos tervezés volt egyrészről, másrészt, mindig azon kaptam magam, hogy ugyan véletlenszerűen, de következetesen a természeti jelenségekre emlékeztetnek a felületek, melyeket létrehozok. Ekkor volt az első szembesülésem azzal, hogy bármennyire átvettem a város lüktetését, hiányzik a természeti környezet, ami szerves része volt az életemnek a Bakonyban, ahol felnőttem. Ekkor igyekeztem kérdéseket feltenni magamnak arról, melyik érzet erősebb bennem. Nem születtek megfelelő válaszok, és elraktároztam magamban, hogy van egy részem, ami mindkét helyre vágyik. Akkoriban a nagyvárosi vonal volt az erősebb, így eszemben sem volt elköltözni Budapestről. Szerettem ott élni, de a egyre erősebben éreztem, hogy a kisvárosi énem mindig ott marad: köszönni fogok a BKV-n a sofőröknek, lerakom a pénztárcám a piacon a pultra, kedves hétköznapi csevejekbe bonyolódom félismerősökkel, ugyanúgy felhergelődöm a hétköznapi gorombaságon… stb.

🌱 Talán ha nincs ez a kettősség sosem alakult volna ki ilyen erőteljesen a Macondo fő irányvonala. Két évvel ezelőtt végül mégis visszaköltöztem a Bakonyba, ahol megszűnt a fent leírt hiányérzet, de a nagyváros hiánya lépett a helyébe. Vissza kellett lassulnom ehhez az életformához, jobban meg kellett szerveznem a napjaimat, mert nem áll mindig minden a rendelkezésemre. Minden hónapban beiktatok pár budapesti turnét, ahol pótlom az elveszett kultúra- és barátmennyiséget. 🦆 Ezért a kollekció egyes darabjai költöző (kétlaki életet élő), madarakról kapták a neveiket.

🏡 Mára sikerült megtalálnom az egyensúlyt a saját Budapest / vidék harcomban és nem várom egyiktől sem azt, ami nem a sajátja. Ennek az egyensúlynak a megtalálásával együtt született meg a Macondo új táskakollekciója, a Macondo Balance mely a nagyváros és a vidék közti egyensúlyt jelképezi. Stílusában és anyagában mindkét életforma jegyeit magán viseli.

Macondo Balance – Indulj el, hogy megérkezz! ------------------------------------------------------------------------ Holnaptól három napon át, bemutatkoznak a kollekció darabjai. Érdemes lesz figyelnetek az oldalt.

📷: Janus Eszti


2 views0 comments

Recent Posts

See All